PERFORM Workshop: Cocoa & Chocolate
2020-12-17
Introduction:
In this webinar, learn more about the nutritional and health attributes of chocolate with PERFORM Registered Dietitian, Théa Demmers. Then learn how to make vegan chocolate bites at home.
PEUT CONTENIR : sésame / MAY CONTAIN : sesame
PORTION DE SERVICE: 1 bouchée/ 1 bite-size
# DE PORTIONS : 20
Préparation : 15 min Cuisson : 14 min
INGREDIENTS | VOLUME |
Cacao, poudre / Cocoa, powder | 2/3 cup (167.5 ml) |
Huile de coco / Coconut oil | 2/3 cup (167.5 ml) |
Miel, ou sirop d'érable / honey, ou maple syrup | 1/3 cup (87.5 ml) |
Extrait de vanille / Vanilla extract | 1/2 c. à thé (2.5 ml) |
Sel / Salt | 1/8 c. à thé (0.8 ml) |
Variantes facultatif:* / Optional variations* | |
Tahini de sésame OU beurre d’arachide / sesame tahini OR peanut butter | 2 c. à table (30 ml) |
Cayenne, poudre / cayenne, powder | 1/8 c. à thé (0.8 ml) |
Menthe, extrait / mint extract | 1/2 c. à thé (2 ml) |
*essayez d'ajouter l'un de ceux-ci, pas tous / try adding one of these variants, not all |
METHODE :
- Faites fondre l'huile de noix de coco dans une petite casserole à feu doux (moins de 3).
- Ajoutez le reste des ingrédients à l'huile de coco fondue jusqu'à ce que tout soit bien mélangé. Retirer du feu.
- Verser dans des moules en papier à mini muffins.
- Placer dans le réfrigérateur pendant 2 à 4 heures jusqu'à consistance ferme.
- Conserver dans un récipient hermétique
- Melt coconut oil in small saucepan over low (less than 3) heat.
- Add remaining ingredients to melted coconut oil until well mixed. Remove from heat.
- Spoon into mini muffin paper molds.
- Place in refridgerator for 2-4 hours, until set.
- Store in airtight container.