Quinoa - Nutrition with Context
Quinoa Greek Salad / Salade Grecque au Quinoa
2021-03-31
Introduction:
This salad has it all: low calories, low fat, high in protein, lots of vegetables — and color and flavor to spare!
CONTAINS: Milk / Lait
ONE (1) PORTION: 351g
PREPARATION TIME : 20 minutes
COOKING TIME : 30 minutes
INGRÉDIENTS / INGREDIENTS | Quantité / Amount | |
Lait, écrémé / Milk, Skim | 1 tasse / cup (250 ml) | |
Eau / Water | ½ tasse / cup (125 mL) | |
Origan, sec / Oregano, dried | ¾ cuillère à café / tsp (1 mL) | |
Quinoa, rinsed / Quinoa, rincé | 1 tasse / cup (250 mL) | |
Citron, zeste / Lemon, zest | 1 unité / unit | |
Citron, jus / Lemon, juice | 2 cuillères à soupe / tbsp (25 mL) | |
Tomates, coupées / Tomatoes, chopped | 2 unités/ units | |
Poivron, rouge, coupée / Pepper, red, chopped | 1 unité / unit | |
Concombre, coupé / Cucumber, chopped | 1 unité / unit | |
Oignon, rouge, haché / Onion, red, chopped | ½ tasse / cup (125 mL) | |
Haricot, rouge, rincé et égoutté / Beans, red, rinsed and drained | 1 tasse/ cup (250 mL) | |
Feta, coupé / Feta, diced | ¾ tasse / cup (180 mL) |
Recipe adapted from and Photo (source) : https://dairyfarmersofcanada.ca/en/canadian-goodness/recipes/quinoa-greek-salad
PREPARATION:
In a deep saucepan, combine milk, water, oregano and pepper. Bring to boil over medium heat. Stir in quinoa. Reduce heat to low, cover and simmer for 20 minutes. Let stand covered 5 minutes. Transfer to bowl. Stir in lemon zest with fork; let cool. Stir in remaining ingredients. Serve or refrigerate up to 1 day.
MÉTHODE
Dans une casserole profonde, mélanger le lait, l'eau, l'origan et le poivre. Porter à ébullition à feu moyen. Rajouter le quinoa. Réduire le feu à doux, couvrir et laisser mijoter pendant 20 minutes. Laisser reposer couvert 5 minutes. Transférer dans un bol. Ajouter le zeste de citron et laisser refroidir. Incorporer le reste des ingrédients. Servir ou réfrigérer jusqu'à 1 jour.