Easy Oven Omelet
Easy oven omelet / Omelette au four
2021-12-15
Introduction:
PERFORM’s dietitian Théa Demmers shares an Easy Oven Omelet, a great breakfast favorite that brings you plenty of protein to start your day.
A great source of complete protein, perfect for a group breakfast, or a post-workout meal!
Une excellente source de protéines complètes, parfaite pour un petit-déjeuner en groupe ou un repas après l’entraînement!
Préparation / Preparation: | 40-45 minutes |
Portion size: | 1 square piece |
# Portions per recipe: | 6-8 |
INGRÉDIENTS / INGREDIENTS | Quantité / Amount | |
Huile canola / Canola oil | 1/2 c. à table (8ml) | |
Oeufs / Eggs | 10 |
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Yogourt, nature 1% m.g. ou grecque 1-2% m.g, ou Kefir / Plain yogurt, 1% m.f. or greek 1-2% m.f., or Kefir | 1/2 tasse (125 ml) | |
Lait, 1% / Milk, 1% | 1/2 tasse (125 ml) | |
Sel / Salt | 1/2 c. à thé (2.5 ml) | |
Basilique, sèche / Basil, dry | 1/4 c. à thé (1 ml) | |
Assaisonnement sans sel / No-salt seasoning | 1/2 c. à thé (2.5 ml) | |
Oignon, petit, haché / Onion, small, chopped | 1 |
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Oignon, vert, haché / Green onion, chopped | 2 |
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Poivron, rouge, haché / Red pepper, chopped | 1/2 |
Photo : http://allrecipes.com/Recipe/River-Omelets/Detail.aspx?evt19=1&referringHubId=1314
Recipe: Chad Polito and Théa Demmers, P.Dt., M.Sc. (3963)
PREPARATION:
- Preheat oven to 350° F .
- Coat a 8x8 inch glass casserole with canola oil to prevent the omelet from sticking.
- Beat eggs, yogurt or kefir, milk, salt, basil and no-salt seasoning in a large mixing bowl until well mixed.
- Stir in the rest of the ingredients and pour into baking dish.
- Cook for 40-45 minutes uncovered until the omelet is set, but still moist. Cut into 8 squares (4 x 2).
Optional: garnish with fresh tomatoes and cilantro.
PRÉPARATION
- Préchauffer le four à 350 ° F.
- Enduire une casserole en verre de 8x8 pouces avec de l'huile de canola pour empêcher l'omelette de coller.
- Battre les oeufs, le yogourt ou du kéfir, le lait, le sel, le basilic et l’assaisonnement sans-sel dans un grand bol à mélanger jusqu’à ce que le tout soit bien mélangé.
- Incorporer le reste des ingrédients et verser dans la casserole.
- Cuire pendant 40 à 45 minutes, non-couvert jusqu'à ce que l'omelette soit ferme, mais encore humide. Couper en 8 morceaux (4 x 2).
Facultatif : garnir avec des tomates et coriandre frais.